TRABZON / ŞALPAZARI - Atatürk İlkokulu

Nis

1. sınıf öğrencilerimize kütüphane kimlik kartları dağıtıldı ve kütüphaneyi nasıl kullanacakları hakkında bilgi verildi.

Nis

Okulumuzda Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri Kütüphanemizde kitap sayısı artıyor. Bunun yanında kütüphane kullanım oranı yükseliyor. Kütüphanemizde geçen yıl Murat Erabdan öğretmenimiz tarafından kullanımına başlanılan interaktif otomasyon sistemi ile birlikte çocuklar kütüphanede kendileri kitap alış verişinde bulunarak güzel vakit geçiriyorlar. Kütüphanecilik Kulübü danışman öğretmeni Pınar PALA'ya ve kulüp öğrencilerine teşekkür ederiz.

Mrt

21-26 Mart Orman Haftası kapsamında 4-A sınıfı öğrencilerimiz tüm okul öğrencilerimize yönelik bir farkındalık çalışması yaptılar. Kurulan bir çok istasyonda bilgilendirici ve eğlenceli etkinliklerle Ormanların hayatımızdaki önemini vurguladılar. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Şalpazarı ilçe geneli Adım Zeka İşim Oyun Projesi kapsamında İlkokullar Hedef 5, Ortaokullar Abolomen ve Liseler arası Kulami turnuvaları okulumuzda gerçekleştirildi. Katılım gösteren öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

22.03.2024 tarihinde okulumuz konferans salonunda, 2-A sınıfı öğretmenimiz Şenol AKIN ve öğrencilerinin özverili çalışmaları sonucunda, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ nin 109. yılı kutlamaları kapsamında, bir program düzenlendi. Programda öğrencilerimiz tiyatro ve oratoryo gösterileri sergiledi. Ayrıca okul genelinde yapılan İstiklal Marşı’ nı Ezberleme Yarışması‘ na katılarak başarılı olan öğrencilerimiz İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını hep birlikte okudu. İlçe ve okulumuz düzeyinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödül ve belgeleri verilmesinin ardından programımız son buldu. Başta 2-A Sınıfı öğretmenimiz Şenol Akın ve öğrencileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

Şanlı tarihimizin destansı zaferlerinden biri olan, Türk milletinin azim ve kararlılığını, vatan aşkını, bağımsızlık karakterini tüm dünyaya gösteren Çanakkale Zaferi'nin 109. yılını gururla kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale'de yaşamını yitirmiş kahramanlarımız olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

12 Mart 1921´de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı´mızın 103. yılını kutluyor,  İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif ERSOY' u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında 3.sınıf öğrencilerimize yetenek taraması testleri yapıldı.

Öğrencilerimizi yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamımız Sayın Semih MEMİŞ'e ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin TÜRKMEN'e, öğrencilerimizi erken yaşta spora yönlendirme ve yetenekli öğrencilerimizin keşfedilmesi ne zemin hazırlayan İlçe Gençlik Spor Müdürü Murat AYAZ'a, Antrenör Tuğçe KAROĞLU'na, Gençlik Lideri Damla AKIN'a , Sınıf Öğretmenlerimiz Bağdagül YİĞİT'e ve Murat ERABDAN'a teşekkür ederiz.

Mrt

Geyikli Mahallemizden Emekli Orman Mühendisi Sayın Musa AKKAYA, atölyesinde geri dönüşümden hazırlamış olduğu el emeği ahşap oyuncakları öğrencilerimizi ve bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerimizin artık kendilerini öğrencilerin mutluluğuna atayan bir Musa Amcaları var. İyi ki varsınız Musa Hasan AKKAYA! Kendilerine Atatürk İlkokulu Ailesi olarak çok teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz 4.sınıf öğrencileri Toprak Ana Köy Yaşam Merkezini ziyaret ettiler. Geleneksel çocuk oyunlarından olan Strateji oyunu 3 taş diğer adıyla cızbız için her öğrencimiz 3'er adet farklı renklerde taş bularak tebeşirle yere çizdikleri oyun alanında kendi oyunlarını kurdular.

Tebeşir kullanarak bugünü ve hayallerini resmeden, değirmende mısır öğüterek kümes hayvanlarımızı besleyen öğrencilerimiz için deneyim dolu bir gündü.

Kapılarını bizlere açan Toprak Ana Köy Yaşam Merkezine, Koordinatör Öğretmen Cem PARLAYAN'a,ulaşımda destek sağlayan Şalpazarı Gençlik ve Spor Müdürü Murat AYAZ 'a ve öğrencilerimizin yanında olan Okul Müdürümüz Şevket UÇAR'a , öğretmenlerimiz Pınar PALA'ya,  Adem YİĞİT'e ve Gençlik Lideri Damla AKIN'a teşekkür ederiz.